Libellen

LibellenDe Libellegroep is in 2011 opgericht onder de vleugels van de Vlinderwerkgroep en nadat wij gestopt zijn als coördinatoren van de Vlinderwerkgroep van IVN Eemland doorgegaan als Werkgroep Libellen en Vlinders van IVN Eemland.


De libellen-inventarisaties worden geleid door Dick Nagelhout & Jelly Lamsma, die met veel passie en kennis te werk gaat. En natuurlijk worden er stiekem ook vlinders gezien en opgeschreven.


Er wordt voornamelijk (met vergunning) geïnventariseerd op De Stulp, waar veel soorten libellen voorkomen.

Zwarte heidelibel - Sympetrum danae (Foto Dick Nagelhout)


De waarnemingen worden ingevoerd op Waarneming.nl. Op die manier hebben we een mooi overzicht van de libellen in Eemland. Deze gegevens komen ook terecht bij het GAN (Gegevens Autoriteit Nederland). Hiermee levert de Libellengroep dus ook een wetenschappelijke bijdrage.


Wil je meer weten over libellen, bekijk dan de pagina’s ‘Soorten’ en ‘Info libellen’. (in ontwikkeling, volgt binnenkort)


Lijkt het je leuk om eens mee te gaan om libellen te zien, meld je dan aan via onderstaande contactgegevens.


Je hoeft geen kennis van libellen te hebben, maar het zou wel fijn zijn als je foto’s van de libellen zou kunnen maken.


Heb je een libel gezien, maar je weet niet welke soort het is? Of je hebt een libel gezien en wilt dit met ons delen? Stuur dan een mailtje aan ons, liefst met foto, vindplaats en datum.


We zijn sowieso blij met elke waarneming die we ontvangen, zodat we een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de libellen in Eemland.


telefoon: 06-11268833


e-mail:    klik hier


Twitter:   @VlindersEemland


Viervlek - Libellula quadrimaculata (Foto Monique van Buuren)