Dag 15, vrijdag 16 juni 2017, Kjenndallsbreen

Dag 15, vrijdag 16 juni 2017, Kjenndallsbreen


De laatste dag in ons huisje aan het Nordfjord… Inpakken en opruimen dus, maar toch ook nog even vakantie vieren. We begonnen de ochtend relaxed, met prachtige wolken die mooi weerspiegelden in het gladde Nordfjord.Rond 12.00 uur reden we richting Loen waar we een weggetje naar het Kjennsdallbreen pakten.

Het regende, beetje jammer, maar de uitzichten waren toch heel mooi. We kwamen langs een prachtig turquoise kleurig meer. Uit informatieborden bleek dat hier een paar keer een grote hoeveelheid rosten en puin van de bergen in het meer zijn gestort waardoor er tsunami's de dorpjes aan de oever overspoelden.

 


Uiteindelijk kwamen we bij een parkeerplaats terecht, vanaf daar kon je in ongeveer 1,5 uur lopen naar de gletsjers. Maar, je kon ook verder rijden over een ‘tolweg’, waarna je aan het eind daarvan nog maar zo’n 10 a 15 minuten hoefden te lopen. En dat voor maar 40 Kronen?! Natuurlijk kozen we voor de laatste optie!Na een mooie, onverharde weg kwamen we aan op de parkeerplaats waarvan een pad naar de gletsjer leidde. Langs het pad stroomde een woeste rivier, helder blauw van kleur. Verder waren er ook allemaal stroompjes en watervallen die eindigden in de rivier. In de zomer zal het vast een kabbelend beekje zijn, maar daar was nu geen sprake van!Langs het pad zagen we een aantal Boswitjes zitten te rusten. Mooie beestjes, en daarmee het Dier van de Dag! Voor ons zagen we de gletsjer steeds dichterbij komen. Ook al is het niet een enorm grote gletsjer, wij vonden hem best mooi en indrukwekkend.Bij het uitzichtpunt aangekomen liepen we wat rond, op zoek naar beestjes en mooie dingen om op de foto te zetten. Toen we terug kwamen was het opeens best 'druk' bij het uitzichtpunt. Er was een groep motorrijders en er waren nog wat stelletjes gearriveerd. We wierpen nog een blik op de gletsjer en maakten nog wat foto's voordat we langzaamaan weer terug liepen naar de auto.Onderweg naar huis stopten we nog even zodat Corry Lupines kon plukken om mee te nemen voor Camille, Chantal en haarzelf. Intussen keken Remco en ik naar allerlei leuke, oude autootjes die voorbij kwamen (één of andere tour).


Het regende een beetje maar toen we thuis kwamen brak de zon door en konden we op deze laatste avond bij het huisje heerlijk genieten van de avondzon. Even nasudderen van deze heerlijke vakantie!